www.breitling.to https://hublot.to/ replica omega tag replica watches https://www.panerai.to/ iwcwatches.to audemarspiguet.to fake Franck Muller

Donderdag 6 maart was de workshop gereedschappen en machines op het Gildevaart in Nieuwegein. Deze workshop werd door mij georganiseerd voor het behalen van de titel Meesterparketteur. De afgelopen jaren liep ik meerdere malen tegen het feit aan, dat wanneer mijn machine er mee stopte, ik niet wist hoe deze open te maken en bv. de koolborstels kon vervangen.

Specialisten van de merken BonaFestool, Lägler en Renotec Duo waren vertegenwoordigd. In een carrousel konden de gildeleden bij ieder merk zijn/haar vragen stellen, waar ze in de praktijk tegen aan waren gelopen. Ieder vertelde op zijn manier hoe onderdelen uit elkaar gehaald en vervangen kunnen worden, hoe problemen en storingen voorkomen kunnen worden en waarop je moet letten met betrekking tot de veiligheid.

DSC_9008-1024x680Festool CS-70

In de eerste ronde heb ik bij Festool gekeken. Daar werd stapsgewijs de CS-70 zaagtafel uit elkaar gehaald door John Evers van Renotec Duo om de koolborstels te laten zien; bij mij was vorig jaar de houder waar de koolborstels in zitten gebroken door de kou. Tip: Laat machines dus even op temperatuur komen, alvorens ze te gebruiken. Norbert van Festool heeft laten zien hoe je met behulp van een hoekmaat de hoekgelijder van de zaagtafel kunt stellen. Voor de Rotex kregen we het advies om deze niet zelf open te maken gezien de complexiteit van deze machine.

Opnieuw keuren

Tevens werd vermeld dat wanneer een machine open gemaakt werd om iets te vervangen, deze ook weer gekeurd dient te worden in verband met de veiligheid.

DSC_9012-1024x680Bona Belt en Bona Edge

De tweede ronde was bij Bona. Nico en Klaas hadden de onderdelen van de Bona Belt, die zelf de gedemonteerd kunnen worden, uitgestald. Zo werd getoond hoe je de wals en de bovenwals kan demonteren om het stofvrij te maken, de schuurdruk kan veranderen, hoe de V-snaren moeten lopen; van de Bona Edge werd het vervangen van de koolborstels gedemonstreerd en hoe je de juiste schuuroppervlak kan instellen.

Lägler Hummel

DSC_9006-1024x680In de derde ronde vertelde Lody van Lägler uitgebreid over de Hummel; omdat ik zelf met een ander merk bandschuurmachine schuur, vond ik het de moeite waard om ook eens een keer een ander merk te zien. Lody weet haarfijn uit te leggen hoe de problemen tijdens het schuren ontstaan. Aan de hand van tekeningen van schuurslag of schuursporen op het bord liet hij zien waar dat veroorzaakt werd in de machine.

Korrelgrootte

In de praktijk wordt meestal na korrel 40, korrel 80 gebruikt. Lody vertelde dat je na korrel 40, het best met korrel 60 en daarna met korrel 100 kon schuren om een zo’n goed mogelijke resultaat te krijgen; iets om toch eens uit te proberen!

DSC_9007-1024x680Na afloop werden we getrakteerd op oa. Schuurpapier, multiholes en een Renotec Duo-koffiemok. Tijdens de Bami met saté en na afloop werden de nodige ervaringen uitgewisseld.

We kunnen terugkijken op een geslaagde workshop waar een ieder weer een stuk wijzer is geworden.  Vrienden van het Gilde nogmaals bedankt!

Sander Sonnemans (Rotterdam Parket)

Comments are closed.

It got some time regarding Audemars Piguet to have it appropriate, but the present result is something which distributed myself. The pebble dark tones with the forged as well as are certainly not for everyone, as well as in this example Audemars Piguet kind comments the idea having a host of replica watches many other materials so as to help it become the next feel. It was wise. Beside ceramic and metal it seems great. With regards to the style your cast carbon accocunts for almost all of the situation. To feel the forged carbon will be extraordinary.