Workshops die het door het bestuur van het Gilde van Gediplomeerde Parketteurs worden georganiseerd hebben de laatste jaren een uitstekende reputatie opgebouwd. Naast de ontspannen sfeer en grote opkomst ( we zijn meestal met minimaal 30 leden…), word er tijdens onze workshops echte kennis en kunde gedeeld.

Op 14 maart werden er op het ROC in Nieuwegein twee demonstratie’s gegeven waaraan de deelnemers ook zelf de opgedane kennis in de praktijk konden brengen. Een betere leermethode is er natuurlijk niet.

Ester Rademaker en Puk Bresser van Rademaakt demonstreerde het gebruik van Novoryt® smeltwassen. Sinds april 2017 zijn zij de officiële importeur van Novoryt® producten voor Nederland en België. Met deze doordachte smeltwassen kan iedereen op een eenvoudige manier perfecte reparatie’s in hout en kunsstoffen uitvoeren. Het complete voorraad assortiment smeltkit vind je op dit overzicht

Che Polfliet, collega parketteur uit België liet de aanwezige kennismaken met het authentieke handschrapen. Met zelf gemaakt schraapmessen liet hij de deelnemers zien dat je met ouderwets handwerk een bijzondere afwerking kunt verkrijgen. De vele aanwezige Gildeleden, stonden met veel bewondering de ambachtelijke technieken van Che te bekijken.

Tijdens het chinees buffet werd er door de deelnemers veelvuldig van gedachten gewisseld en meningen gedeeld. Een mooiere start van het Gilde “workshopjaar 2019” had het bestuur zich niet kunnen wensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.